An interpretation centre is an institution for dissemination of knowledge of natural or cultural heritage. Interpretation centres are often associated with visitor centres, and are located in connection to cultural, historic or natural sites.

We have been commissioned as Architects for several Visitor Centres and interpretative facilitates, including the repair and conversion of Salford Fire Station into a studio and archive for Salford City Council.
Bench Architects were appointed by the Peak District National Park Authority to design a visitor centre for Parsley Hay as a gateway to the Tissington and High Peak Trails ancient stone circle and burial mounds at Arbour Low. The design incorporates Cor-Ten and Western Red Cedar cladding and high levels of energy efficiency, including Microgeneration, and maximizing the use of passive solar energy and daylight, water conservation measures and the use of locally sourced materials.